About Us

My photo
Jynxville., Jynxstate., Brunei
Jynx, seven and seven only. everytime ya hear our names are mentioned, chills tingling down ya back. sorry, its not our fault we're this way. :)

Wednesday, 1 July 2009

another story of penyakit sakit hati..

apakah penyebab penyakit skait hati ani? well ada banyak pulang puncanya, tapi yang paling popular dikalangan ramaja adalah kerana CINTA. kenapa cinta? well nda pulang ku tau tapi, slalaunya cemani lah ahh..

sal apa cinta? well memang *rawi's version* cinta ani sweet pada saatnya mengembang. rasa jatuh cinta ani inda dapat dibayangkan cana rasa manis nyaa,, sampai sanggup buat apa saja perkara yang gila. masa tani bercinta, tani selalu rasa happy.. menyanyi nyanyi macam urang gila. inda sadar apa yang kami buat, angau saja krajanya.

TETAPI, masa sudah putus, nah, abis bracunn.. abis kata- kata manis yang kana janjikan uleh pasangan tani atu, mana ta ya janji manis yang bukan main manis nya yang mmbari kencing manis ahh, ah? mana? nada kan? lenyap begitu saja?

saya sebagai ahli Jynx, *name sensored* ingin menceritakan pengalaman saya sewaktu saya bercinta. okkay, ceritanya begini,, aku ceritakan dari awal awal sekali lah ahh.. pada taun lapas, taun 2008. aku nda terfikir langsung kan bercinta dengan urang ani, siapa namanya, well tani panggil ia LIPAN saja ahh.. okkay, si lipan ani way beyond aku punya taste, ia kirakan stupid, classnya ujung2 atu lahh.. skali pada suatu hari, aku masatu balum pulang suka ia, aku suka si ben10 masa atu.. skalinya, masa kami lintas classnya, kawan si lipan cakap arah si eenbie yang si lipan minta email si eenbie, okkay,, foward foward cerita..

pada suatu petang, di skulah, masa kami escape extra class, (haha, I miss those days btw) aku teliat si eenbie jalan sama lelaki ani, skali rupanya leleki atu si lipan. (may I remind you that aku masatu nada feelings langsung rah si lipan accept the feeling of disgust) haha. then jalan jalan lah durang. okkay,, skip skip the story..

after that, masa kami p.e, kami lepak tampat basketball court yang lama atu, skali kami crita pasal lelaki (our typical topic), sudah atu, si eenbie bagitau yang si lipan ada porpose ia tapi ia REJECT pasal ia inda suka si lipan atu,, katanya lagii si lipan atu cute pulang tapi ganya aku inda suka ia,, okkay skip story lagii..

then out of the blue, aku masatu jalan2 then aku pun online, then ada orang add aku email nya is *sensored*@hotmail.com. skali out of my curiosity, aku pun txt ia..

girl: hy, siapa ni ah?
lipan: hy, cua kau tanya nb...

jadi aku pun pikir 'urang ani nyusahakan jua banar ahh, sasak, eh layan saja ta ya ehh' skali aku pun tanya si nb, nb cakap atu si lipan.

girl: ohh kau, aha.

yada yada yada, then, tanppa ku sedari aku sama ia mulai rapat, tiap kali online, ia txt aku, tiap kali online aku pun txt ia (gat-tal aku ahh)

then there's this one time, i think masa kami having our mid year kalii, masa balik, aku teclash sama ia (may I remaind you again that aku nada perasaan rahnya. and kami inda pernah betagur) then aku bagi ia stu senyaman yang sangat menggoda (aku nda pernah senyum pat lelaki dangan ku bechat) skali ia pun senyum balik rah ku *screams* haha.

pada malamnya kau sedang merevise geography, at the same time jynx masa atu kan bepacah, KAN saaja ahh. skali supayaa inda jynx bepacah, durang ahli jynx yang lain mancadangkan bahawa kami harus combine sama this group named *sensored* tapi ada half inda setuju, masa atu kami sedang bersedih kerana kami takut jynx akan berpecah, skali tiba2 si lipan text aku..

lipan: I want to lell u sumthin..
girl: what is it?
lipan: u want to couple with me?
girl: kajap ktawa dulu, hahahahahahahahahahahahahahaaa.. apeh? banar kaan?

*sklai si lipan terdiam*

Lipan: sorry tedc
lipan: bah apa?
girl: bh au

then pada pukul 11.06malam kami pun sah jadi girlfriend and boyfriend by the way, palui caranaya memporpose aku ahh.. tapi I miss his stupidness, well whatever..

keesokkannya, pada pgagi-pagi, saya dan nb jalans, then kami crita pasal issue of jynx and this group named *sensored* then

nb: si lipan atu urang *sensored jua*
girl: ia masani dah jadi boyfriendku.

*then nb teriak2 and tandang2 dinding pasal ia happy untuk aku* aha :')

TAPI, aku masa atu nada perasaa langsung rahnya sal aku ska si ben10 masa atu..
okay okkay lets skip the story.. tapi lama kelamaan aku pun jatuh cinta rah nya. (It feels so sweet) to be continued..


No comments:

Post a Comment